Berita Panas : Limbang bukan hak Malaysia?

Ari tuh baru jer Pak Lah umumkan kata Brunei dah gugurkan claim ke atas Limbang dan mengiktiraf Limbang sebagai sebahagian dari Malaysia. Kalau tak percaya, ni berita hari tuh.

limbang-milik-malaysia

Berita asal kat sini

Hari ni tup-tup keluar plak berita kes Limbang tuh takdak plak dibincangkan ari tuh. Ah sudah.

limbang-bukan-milik-malaysia

Berita penuh kat sini plak

Isk…apa kehal ni yeop? Camana plak ni? Takkan la tetiba nak perang ngan Brunei plak pasal Limbang. Adeh. Mari kita tunggu Buletin Utama malam ni plak? Apa la komen Pak Lah kali ni? Kita sama-sama nantikan !

Similar Posts:

31 Replies to “Berita Panas : Limbang bukan hak Malaysia?”

  1. limbang tu memang besar jugak.
    sebab tu kot brunei masih tak nak lepas jugak.
    ada kepentingan ekonomi kalau diorang dapat limbang.

    SkinCareLib – Tips Penjagaan Kulits last blog post..What is the correct way to pop an acne skin pimple?

    Reply

    life4hire Reply:

    aku tak sure plak pasal kepentingan ekonomi..tapi kepentingan jajahan memang ada la…Brunei dah cukup kaya dengan minyak…bukan masalah ekonomi…tapi territory aku rasa…

    Reply

  2. Brunei nak lepaskan Limbang?

    Nak lalu Lawas kena lalu Brunei dulu dari Limbang.

    Kenapa dorang tak tuntut Lawas sekali?

    Sedangkan Lawas tu pun bersempadan dengan Brunei.

    Kadang aku anak Sarawak ni pun kurang gemar ngan agenda politik dorang especially Taib Mahmud!

    aidilxs last blog post..Jomhosting: Amaran Lagi!

    Reply

    life4hire Reply:

    biasa la beb..politik..tapi ni lebih kepada perebutan antara dua kerajaan nii..maybe sbb time British dulu..diorang tak abes finalizekan benda ni..ape2 pon..aku banyak dengar orang tak suka Taib Mahmud…btol ke?

    Reply

    aidilx Reply:

    kalu ikut mmg banyak org tak suka taib mahmud.dulu aku dok kawasan Samarahan yang juga kawasan yang dipegang oleh Taib Mahmud.banyak org kpg yg tak puas hati ngan dia disebabkan tanah2 yg dia ambik.mungkin takda pampasan sepatutnya.

    skrg dia pegang kwsn balingian kat Mukah.lari dari samarahan.ntah pecita plak.lepas dia pegang kwsn balingan, tetiba Tanjung Manis dimasukkan ke dalam kawasan Mukah sedangkan Tanjung Manis tu dlm kawasan pentadbiran Sarikei. Politik & wang punya fasal. Tanjung Manis tu dah dibangunkan menjadi Hub Halal Terbesar di Asia tengara mahu tak masuk duit kat dalam poket dia.

    banyak lagi bro..susah dan panjang mau explain.

    Reply

  3. ha.. sudah. tiba-tiba pulak.. nape dr dulu lagi tak tuntut yea. tak pun ambik je satu region miri terus.. wahhhh.. kaya la kita lepas nie.. (miri-an je yeak) hihihi… i kid i kid.. ๐Ÿ˜› i am proud to be malaysian walaupun kita tak sekaya brunei.. ๐Ÿ™‚

    nonos last blog post..Just a quick updateโ€ฆ

    Reply

    life4hire Reply:

    memang dari dulu lagi dia tuntut sebenarnya nono..tapi smp skarang tak setel lg..last2 la ni baru naik balik cerita ni…nanti jadi la cam batu puteh ari tuh….

    patut nyer malaysia lagi kaya dari brunei…tgk jer la kita punya laut luas mana, brunei luas mana..tapi….(isikan dengan ayat kosong)

    Reply

  4. ini sepatutnya di tulis antara Brunei dan sarawak, bkn malaysia. sarawak tak pernah masuk malaysia ttp cuma sebahagian dr dari malaysia utk mendapat kemerdekaan. maknanya hak sarawak, sabah dan malaysia sama rata bkn seperti negeri-negeri lain di bawah malaysia.
    jangan tertipu dgn kerjaan sekarang yg menidak kan 18 hak perjanjian kita bila bersetuju sebagai sebahagian dari mereka utk menuntut kemerdekaan. salam

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge