Terjemahan dari Siri Bercakap Dengan Alien (Live in Planet F)

alient

Encik Marzuki Jalil dair blog dilarangmelarang.com tetiba bercakap dalam bahasa alien. Berikut adalah transcipt asal bahasa alien tersebut.

Sefesifiafapafa yangfang dafapatfat memfembafacafa enfentrifri ifinifi mefemangfang hefebatfat. Mafasafa afukufu sefekofolah dufu punfun afukufu takfak dafapatfat mefemefecahfah bafahafasafa ifinifi lafagifi. Mafasafa tufu punfun afakufu defengarfgar punfun mafacamfam oforangfang bofodohfoh.

Sefekafarangfang nifi punfun afakufu rafasafa afakufu plakflak yangfang memfembofodohfohkanfan oforangfang.

Kahfahkahfahkahfah.

Sefebefenarfarnyafya afakufu bafarufu dafarifi panfantaifai nifi, pefenatfat takfat terferkifirafa hafarifi ifinifi. Rafasafanyafya kafalifi teferakfakhirfir afakufu manfandifi panfantaifai afadafalahfah emfempatfat befelahfah tafahunfun lefepasfas. Mafasafa ifitufu afakufu kefecilfil lafagifi. Afapafa lafagifi, samfampaifai nafaikfik lefemasfah afakufu kefenafa renfendamfam afairfir defenganfgan Afabangfang Kafamalfal. Ifitufu kefenafanganfgan afakufu yangfang pafalingfing infindahfah.

Hafarifi ifinifi afakufu dafapatfat bafanyakfyak kefetamfam, samfampaifai safakitfit jafarifi afakufu kefenafa gifigitfit. Mafacamfam takfak bestfest lakfak berferceferifitafa defenganfgan bafahafasafa afalifienfen nifi, lafainfin kafalifilahfah afakufu samfambungfung.

Pungfunggungfung afakufu tifibafa-tifibafa rafasafa ngifgilufu sefebabfab lafamafa safangatfgat beferenfendamfam defenganfgan afairfir mafasinfin.

Hikfikhikfik.

Nofotafakafakifi : Kafalaufau kafamufu bofolehfeh bafacafa enfentrifri ifinifi sifilafa tafaipfip ‘afakufu berferjafayafa bafacafa’ dafalamfam rufuafanganfgan kofomenfen. Afakufu nakfak tefengokfgok beferafapafa rafamaifai yangfang mefemangfang hefebatfat.

Oleh kerana aku tahu sedikit sebanyak tentang dialek alien ni…maka aku telah translatekan kepada Bahasa Malaysia. Namun begitu, terdapat beberapa perkataan yang aku tambah sket dalam kurungan untuk sesuaikan dengan Bahasa Malaysia. Mungkin Bahasa Alien ni lain sket struktur bahasa dia atau berbeza dari segi tatabahasa, jadi aku tambahkan untuk kemudahan korang membaca. Jangan tanya aku, aku bukan pakar basa atau pakar tatabahasa Alien dari Planet F. Jadi terimalah, terjemahan ini dari aku untuk semua.

Sesiapa yang dapat membaca ennti ini memang hebat. Masa aku sekolah dulu pun aku tak dapat memecah bahasa ini lagi. Masa tu pun aku dengar pun macam orang bodoh.

Sekarang ni pun aku rasa aku plak yang membodohkan orang.

Kahkahkah.

Sebenarnya aku baru (balik/pulang) dari pantai ni, penat tak terkira hari ini. Rasanya kali terakhir aku mandi pantai adalah empat belah (belas) tahun lepas. Masa itu aku kecil lagi. Apa lagi, sampai naik lemas aku kena rendam air dengan Abang Kamal. Itu kenangan aku yang paling indah.

Hari ini aku dapat banyak ketam, sampai sakit jari aku kena gigit. Macam tak best lak bercerita dengan bahasa alien ni, lain kalilah aku sambung.

Pungggung aku tiba-tiba rasa ngilu sebab lama sangat berendam dengan air masin.

Hikhik.

Notakaki : Kalau kamu boleh baca entri ini sila taip ‘aku berjaya baca’ dalam ruangan komen. Aku nak tengok berapa ramai yang memang hebat.

Aku pikir balik, kesian jugak bahasa Alien ni..lebih kurang sama jer dengan Bahasa Melayu, tapi sebab lain sket, tros jadi panjang berjela..kesian tangan diorang nak menulis…confirm lenguh tapi confirm laju giler diorang menaip !

Jokes to end your weekdays !

When u get this sms, send it 2
1 person u love,
1 u hate,
1 u always think of
& 1 u wish 2 kill..

…..Now keep guessin y i sent it 2 U.

HOW TO START YOUR DAY WITH A POSITIVE OUTLOOK

1. Open a new file in your PC.
2. Name it ” Boss ”
3. Send it to the RECYCLE BIN
4. Empty the RECYCLE BIN
5. Your PC will ask you, “Are you sure you want to delete Boss permanently? ”
6. Answer calmly, “Yes,” and press the mouse button firmly….
7. Feeling better?

Men want 3 qualities in wives: Economist in kitchen, artist in home& devil
in bed. But they get artist in kitchen, devil in home& economist in Bed.

What is the difference between men and pigs?
Pigs don’t turn into men when they drink.

Q: What’s the difference between a good lawyer and a great lawyer?
A: A good lawyer knows the law. A great lawyer knows the judge.

Mother: So, you want to become my son-in-law?
Boy: Not really, but I don’t see any other way to marry your daughter

There is a sign in the toilet of the Sex Change Clinic. It reads “We may
never piss this way again.”

Q: Why dogs don’t marry?
A: Because they are already leading a dog’s life!

Q: What’s the diff between mother & wife?
A: One woman brings into the world crying & the other ensures you continue to do so.

Boss: I’ll give you 3000 per month and in three months, I’ll raise it to
6000. So when would you like to start?
Santa: In 3 months.

A recent study showed that the average husband only actually speaks to his wife about thirty-seven minutes each week.
Well, yeah, I can believe that, I mean just how long does it take to say “Uh-huh” or “Yes dear” or “I’m sorry” ?

Pilot asking permission to land said, “Guess who?”
Controller switches the field lights off and replied, “Guess where!”

More funny quotes for your day !

in order to get a job, a man rerequires 100% talent…

where as

a female requires only 4% talent..

remainig is ..

\3/\6/
)24(
(3|6)

………………………………………….

On the first night of honeymoon the wife crazyhusband says”My sweet darlingI am going to take you to moon tonight.”

The impatient wife says”Surebut first at least let’s see the rocket to get there.”

………………………………………….

Sex is like Pizza

When its hot ym.. it’s VERY GOOD.

But then when it’s cold its stillĀ  goo….d.

………………………………………….

The saddest part of a Man’s body is his Balls.

The Lord Almighty sentenced them to : Hang Till Death !