Contest di life4hire blog

Mungkin ada yang tahu, mungkin ramai lagi yang tak tahu. Blog life4hire telah menganjurkan satu contest yang mudah untuk pembaca-pembacanya. Ada 3 task mudah yang korang perlu buat untuk mendapatkan hadiah-hadiah bernilai lebih dari USD120 untuk dimenangi ( aku tak rasa cam untuk dimenangi..lebih kepada untuk diberi..hehe). Tiga task mudah tersebut adalah seperti di bawah.

Tugasan pertama

Add aku kat twitter. Setiap orang follow aku, aku akan follow balik. Add aku kat twitter, takde point. Korang hanya dapat point bila.

– Hantar direct message kat twitter aku, dapat 2 point. Contoh benda ko perlu hantar :

Oi life4hire, aku nak join contest ko !

– Korang salin n retweet benda ni kat twitter korang, korang dapat lagi 2 point.

@RT @life4hire Join contest kat blog life4hire. Hadiah bernilai lebih USD120 @ http://xr.com/whk

Tugasan kedua

Buat blog post kat blog korang untuk promote contest aku. Kenapa korang nak menang? Tak kisah BM atau BI. Yang penting kena ada 2 link. Satu link kena pegi ke main page life4hire blog dan lagi satu link pegi ke post task kedua tuh sendiri. Tak kisah korang nak ceritakan camana pon, panjang atau pendek, yang penting ada 2 link tuh, automatik korang ada 5 points. Sila komen kat post task kedua kat life4hire blog untuk cakap korang dah wat blog post supaya aku leh check dan komen. Markah extra akan diberi atas faktor-faktor tertentu yang dirahsiakan tp aku leh cakap, ia bersandarkan kesungguhan peserta itu.

Tugasan ketiga.

Ni la paling senang. Korang hanya perlu subscribe RSS feed life4hire blog dan tinggalkan komen kat entry tugasan ketiga ni. Lepas korang tinggal komen, tros korang dapat satu point. Korang nak menipu pon aku tak kisah tapi kalau korang nak tahu apa kelebihan subscribe blog life4hire aku, korang leh baca kat tugasan ketiga tuh.

Cara pemilihan pemenang.

Setiap point terkumpul akan ditukarkan kepada tiket cabutan bertuah. Cabutan bertuah akan dilakukan setelah tamat pertandingan. Segala markah bonus dan penerangan kenapa diberi, akan diberitahu pada pengumuman pemenang. Segala keputusan adalah muktamad. Tarikh tutup pertandingan adalah pada 15 May 2009.

Tok Guru Nik Aziz Lancarkan Blog

Aku tak tahu kenapa orang takde nak kecoh-kecohkan pasal hal ni…aku dah tahu dari semalam lagi sebenarnya Tok Guru Nik Aziz lancarkan blog dia sempena pelancaran Aptus net. Busy nyer pasal dengan issue Blue Coat Proxy kat Luanda ngan Dhahran, tros aku tak menang tangan nak melayan karenah orang-orang kat sana. Pendekkan cerita, korang leh lawat blog TGNA kat www.blogtokguru.com

Blog tok guru nik aziz
Blog tok guru nik aziz

Oleh itu Tok Guru, walaupun Tok Guru tak kenal ambo, tapi kawe berbangga tok guru ada blog sendiri…harap-harap rajin la update blog supaya kami semua dapat sedikit manfaat dari blog tuh…kalau ada masa tuh, boleh la blog hopping ke blog ambo tapi blog ambo blog merapu jer, bukan blog ilmiah sangat.

Tentang Aptus net plak, aku tengok cam penyedia wifi kat kelantan, major area sekitar Kota Bharu nampak gayanya. Maybe sebab baru dimulakan kot? Korang nak tahu lebih, boleh usha kat sini www.aptus.net.my

Aku nak try subscribe tapi tak dapat…takde RSS kot ? Korang nak subscribe ke blog dia?

P/S : Kalau aku promo blog tok guru, berapa kerat jer bukak. Kalau KNizam promo, confirm 1000 kali ganda orang bukak dari aku promo. Hahahaha

P/S lagi : aku check kat W3C validator, blog tok guru takde RSS, nampak gaya cam lebih kepada static page, bukan dynamic content…diorang tak guna wordpress kot?

Kamus Dewan Online

Aku dh lama sebenarnya simpan link ni & nak share dengan korang, tapi disebabkan aku takde masa nak update blog, so memang tak sempat la nak share kan? Tapi setelah satu komen Encik Spatt dibaca oleh aku kat post dia berkenaan hukum karma, tros aku nak share dengan korang dan juga Encik Spatt link ni. Link apekah itu? Link ini adalah link kepada Kamus Dewan Online atau pon dengan bahasa Melayu nyer Kamus Dewan Dalam Talian. Dipendekkan cerita, beginilah komen Spatt yang melahirkan post ini.

kamus dewan spatt hilang

Sebenarnya Encik Spatt sudah kehilangan Kamus Dewan dia yang mahal tuh. Aku pon pernah ada Kamus Dewan jugak. Tebal duh, penat aku membelek siot. Dulu aku rajin buat Teka Silang Kata Utusan. Jenuh aku buat & pos, tapi tak pernah menang pon. Hampeh !

So link yang aku nak share sebenarnya adalah link kepada Kamus Dewan Online. Time dulu aku nak guna Kamus Dewan, aku dah try search kat internet, tapi tak jumpa. Mungkin tak wujud lagi kot time tuh. Dah lama dah aku try cari tapi tak ingat bila. So kepada kekawan yang malas nak bukak link tuh, aku dah sertakan sekali webshot untuk halaman Kamus Dewan Online tuh.

Continue reading “Kamus Dewan Online”