Mengenali kongkang dan Rozita Che Wan

Korang tahu apa itu kongkang? Kongkang tuh adalah salah satu jenis binatang yang seangkatan dengan monyet, beruk, kera, siamang dan juga babun. Kongkang atau nama saintifiknya Nycticebus Coucang adalah sejenis haiwan yang semakin terancam dan hampir pupus.

Kongkang tak ada kaitan dengan panda walaupun sekali pandang pon tak logik kita leh kata boleh kata kongkang itu macam panda, lebih-lebih lagi kat Malaysia. Untuk sesiapa yang tak pernah tengok kongkang, ni gambar kongkang seperti di bawah.

kongkang

Aku tak paham betul bila ada orang Malaysia kata tersilap tengok kongkang ni dengan beruang panda. Malaysia ada beruang panda ke?


Apa kaitan dengan Rozita Che Wan dengan kongkang? Hampir tak ada kaitan dengan kongkang sebenarnya. Antara kaitan yang boleh kita gambarkan antara Rozita Che Wan dengan kongkang adalah seperti di bawah:

  • sama-sama menggunakan oksigen untuk bernafas
  • pasti mati suatu hari nanti
  • sama-sama makhluk ciptaan Tuhan.

Aku bagi satu tips untuk mengenali Rozita Che Wan.

mengenali-rozita-che-wan

Aku tak tahu la camana email mamat ni leh masuk dalam Kosmo. Korang tak percaya, leh tengok link ni. Aku suka paper Kosmo ni tapi aku terfikir adakah sudah terlalu kurang bahan sampai email macam ni pon leh masuk dalam Kosmo? Bagi aku, email ni tak ubah seperti email spam dalam Gmail aku. Hampeh !!!

Kepada penulis email tersebut, semoga tercapai hajat saudara/saudari untuk berkenalan dengan Rozita Che Wan walau apa pun tujuan anda !

Similar Posts:

24 Replies to “Mengenali kongkang dan Rozita Che Wan”

  1. ROzita Che Wan..
    pergh…
    mantep lagi wei.. haha..
    yang pasti itu bukan email aku.. huhu

    Reply

    life4hire Reply:

    pantas yer ko datang mengomen…hehe..mantap memang mantap..tp high maintenance…lagi satu orang lama..takut taste tinggi plak nanti..tp aku pernah baca…dia suka orang muda…haha…ko bleh la menteil..aku dah tua dah !

    Reply

    fujiwara takumi Reply:

    rozita che wan mmg mantap perhhhhhhhhhhhh

    Reply

  2. lama tak masuk blog ko…hehehe

    Reply

    life4hire Reply:

    aku layan RSS ko jer..ada topik menarik baru aku komen..kekadang aku busy sampai tak sempat nak mengomen!

    Reply

    mazuki selangor2u Reply:

    belum ada yang menarik..haha sebab baru nak start update balik..

    mazuki selangor2us last blog post..Komen Anda Tentang Filem Sifu & Tongga

    Reply

    life4hire Reply:

    hehe..ada on and off jugak rupanya ko ni..sama la kita…

    Reply

  3. Aku sedang berkira-kira nak ambil kongkang sebagai anak angkat atau Rozita Che Wan sebagai teman angkat.. kuang.. kuang.. kuang

    samdaddycools last blog post..I’m The winner of Petronas Hot Cars cool cash

    Reply

    life4hire Reply:

    aik..tak sampai sepurnama kawin..dah nak teman angkat? report kat bini karang…hehe

    Reply

    samdaddycool Reply:

    shuuuttt..

    don’t talk loud-loud…

    samdaddycools last blog post..I’m The winner of Petronas Hot Cars cool cash

    Reply

    life4hire Reply:

    hoho..takut plak yer…

    Reply

  4. muahahahhahahahahahahahahhahahha! tak tau mana kelakarnya tp entry ni macam ada humor. hahahahahhahahaha =))))))))))

    serious kita gelak. 😛

    nonos last blog post..You are invited!

    Reply

    life4hire Reply:

    ni entry merapu dari aku..gara-gara tensen ngan email bodo dari yahoo camtuh pon bleh kuar paper…kalau aku jahat..aku dh spam lama dah mamat tuh…

    Reply

  5. aku rasa kongkang lebih banyak persamaan dgn ko la.

    rozita lebih byk persamaan dgn aku.

    wenkts last blog post..balik kampung.

    Reply

    life4hire Reply:

    ah..sememangnya aku ngan kongkang mmg banyak persamaan…ada hidung…ada mata…makhluk allah dan lain2 lagi…

    ko sama ngan rozita tuh…sama belah mana tuh? keanggunan?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge