Video remaja mati dalam tahanan polis

Mungkin korang pernah baca berita pasal ni kat Utusan atau media-media lain. Berita yang memaparkan seorang remaja India, A Kugan yang meninggal dunia semasa dalam tahanan polis. Pada mulanya, ia dikatakan meninggal dunia akibat paru-paru berair, namun mengundang persoalan kerana badannya dipenuhi oleh kesan lebam seperti dipukul. Tak caya? Korang tengok gambar kat bawah ni.

mayat-a-kugan-lebam

Keluarganya yang tidak berpuas hati dengan kematian Kugan mendakwa dia didera polis kerana ada banyak kesan kecederaan pada tubuhnya walaupun laporan bedah siasat menunjukkan kematiannya adalah akibat paru-paru berair.

Pada masa yang sama, satu laporan polis telah dibuat terhadap keluarga Kugan kerana menyerbu masuk ke bilik mayat Hospital Serdang malam Selasa lalu untuk melihat mayat Kugan.Dalam reaksinya, Musa berkata anggota keluarga Kugan tidak sepatutnya pergi ke bilik mayat untuk melihat mayatnya kerana ia boleh dianggap sebagai mengganggu bahan bukti.

Aduh, dah la kehilangan orang yang tersayang, boleh pula nak didakwa kerana mengganggu bahan bukti? Setahu aku, bahan bukti perlu dikatalogkan. Cuba tengok dalam rekod, ada tak mayat ni disenarai sebagai bahan bukti.

Sementara itu, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri T Murugiah mengesahkan bahawa kematian Kugan dalam tahanan polis dikategorikan sebagai kes bunuh.

Alamak, tadi kata mati disebabkan paru-paru berair. Sekarang diklasifikasi sebagai kes bunuh pulak dah? Camana ni beb?

Korang dah tengok gambar kat atas kan? Korang tengok sendiri la video kat bawah ni. Aku ingatkan, video kat bawah ni mungkin terlalu horror atau ganas yang boleh buat korang termimpi-mimpi. Jangan kata aku tak ingatkan awal.

<a href="http://youtube.com/watch?v=5wG5pCqncII">http://youtube.com/watch?v=5wG5pCqncII</a>

Korang leh download video tuh kat sini kalau nak.

Pada pendapat aku yang jahil ni, memang langsung tak ada rupa seperti seorang yang mati akibat asma atau paru-paru berair sekalipun. Walaupun aku bukan seorang doktor, tapi berdasarkan pengalaman hidup dan minat TV series seperti House & Grey’s Anatomy, memang bukan mati disebabkan paru-paru berair.

Korang pikir la sendiri !

Similar Posts:

22 Replies to “Video remaja mati dalam tahanan polis”

  1. salah megat, diorg tu manusia yang dah dilatih khusus dan perlu tahu had tekanan seseorang. kalau sorang dua yg buat, mungkin kes terpencil tp kalau satu dua dozen?

    Reply

    life4hire Reply:

    Wak, aku pon setuju jugak dengan ko punya pendapat..aku ada kawan polis tp aku tengok dia happy2 jer..takde tekanan jadi polis…maybe bukan bidang dia kot?

    Reply

  2. untuk kenyataan megat: Klau tertekan tu maksudnye hilang pertimbangan la ye.. abeh apa bezanya polis tu dgn penjenayah(ianye kalau telah terbukti kesalahannye)??? Klau anak, Megat ke, atau saudara mara megat dibawah ke balai utk tujuan siasatan dan dan telah meninggal dibelasah polis, en.megat akan ulangi kenyataan diatas?

    Reply

    life4hire Reply:

    rilex citizen, aku paham apa maksud ko. komen megat tuh kira ok dah tuh…kalau ko baca komen dekat youtube tu..lagi melampau.

    Reply

  3. emm..
    aq pown ta tao na ckp ap..
    tp mmg ksian kt fmly dye..
    aq ta pihak kt mne2..
    tp aq rse merti due2 salah..
    pokok ta kn bgoyang law tade angen..
    huhu..siap falsafah aq..heeee

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge